Harstena – Oskarshamn

Det var en hel del flytande solsken i kombination med nästan obefintliga vindar i förrgår så vi beslöt oss för att ligga kvar i viken vid Harstena ett extra dygn och rensa, organisera och stuva om lite i båten. Blev faktiskt några lådor med prylar som vi kände att vi inte behöver och som mest bara tar plats.

Igår gick vi från Harstena ner till en vik mellan Mjödö och Torrö strax norr om Västervik. Hade inledningsvis ok segling i lätta vindar så vi fick även chansen att vädra vårt parasail för första gången i år. Sen dog dock vinden helt så det blev en hel del maskingång. Vi fick dock lite fin segling under eftermiddagen då sjöbrisen kom.

Vi börjar bli lite modiga med vårt nya jätteankare (Rocna 33kg) så vi vågade oss på att ankra på 10 m djup. Gick bra denna gång i alla fall, men vi behöver öva mer på hur mycket vi ska lägga ut innan vi kopplar på hanfoten. Vi tog säkert tre gånger så lång tid på oss att ankra som båten som gick in precis innan oss ?

Idag stack vi iväg tidigt, vid femsnåret, för att komma till Oskarshamn i vettig tid. Jag körde första passet och fick en magisk morgon i en helt vindstilla skärgård.

Jag fick även se den svenska varianten av en paradisö. Istället för en liten sandö med en ensam palm på så var det en liten kobbe med en ensam tall på ? 

På vägen in till Oskarshamn så stannade vi till precis utanför farleden. Maken insåg att det inte skulle bli något badande för dottern eftersom vi ska ligga i gästhamn över natten. Så det fick bli ett bad medan vi drev omkring lite i de svaga vindarna. Har nästan aldrig sett dottern så snabb i ? Hela familjen förutom jag badade dock.

Makens snälla bror Hampus med flickvän mötte upp i Oskarshamn för att köra hem de prylar vi rensat ut. Väldigt trevligt att träffa dem på en lunch och hinna prata lite i lugn och ro. Vi är oändligt tacksamma för all hjälp vi fått av alla hittills. Det är väldigt uppskattat att ni hjälpt oss komma iväg på vårt livs äventyr.

Kan för övrigt varmt rekommendera Oskarshamn gästhamn. Stora fina tvättmaskiner och torktumlare vars användande ingick i den väldigt överkomliga hamnavgiften. Bra duschar och fräscha toaletter. Sist men inte minst väldigt trevliga personer som driver hamnen.

Imorgon bär det av till Kalmar, men sen blir det nog lite lugnare takt utifrån vad vindarna vill (hoppas jag).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *