Så var vi iväg

Vi kom faktiskt iväg precis enligt vår nya plan. Tisdag 3/7 kl 15.00 lämnade vi kajen i Södertälje gästhamn. Vi hade då hunnit äta lunch med våra familjer och även hunnit prata med några vänner som kommit ner för att vinka av oss. Vi glömde dock ta en bild då vi åkte iväg, men fick en av min svåger.

Som familjen Veber på S/Y Anna Lisa kallade sitt äventyr ”Ett år utan skor” så fick barnen kasta sina gamla slitna gympadojor i en soptunna på kajen innan vi åkte.

Första anhalt blev vår klubbholme tillika dotterns favoritö, Fifång utanför Trosa.

I och med att det var fullt upp ända in i kaklet och vi i princip bara tryckt ner allt i båten så började vi med ett par dagar stillaliggande på Fifång. Dels för att bara få landa lite och dels för få allt sjöstuvat och få klart några av de kvarvarande projekten. Fick en del gjort men som vanligt en hel del kvar eftersom allt tar tre gånger så lång tid som man tänkt sig.

Vi har dock hunnit
• installera de gamla solpanelerna på taket

• slutföra installationen av de nya solpanelerna med ett par extra stag
• få jollen i ordning inkl banka i öljetter och tryckknappar och få nya jolleskyddet på plat
• sätta kantlist på taket

• plasta fäste till ny repbroms till försegelrullen

• göra viss omstuvning av prylar (vi är tyngre än vanligt…)

Plus att det blev ett par timmar av oplanerade projekt…. Sonen spillde på durken i sittbrunnen, vi skulle bara dra fram slangen till däcksspolningen och spola av, men det ledde både till åtgärd av en pump som bara pumpade luft plus rensning av självlänsarna till sittbrunnen som det var stopp i.

Idag fredag så har vi tuffat för maskin ner till Harstena. Det var ett väldigt platt och vackert men vindstilla och således svårseglat hav som Östersjön bjöd på idag. Vi har njutit av en kväll nästan helt utan båtfixande, men ligger troligtvis kvar imorgon för att försöka packa om en del.

Jag har nog inte riktigt fattat vad det är vi stuckit iväg på än. Känns mest som en vanlig semestersegling. Så jag får återkomma i ett senare inlägg med lite tankar och reflektioner om hur det egentligen känns att ha gått och blivit långseglare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *